кадър: БНТСтана ясно, че САЩ няма да споделят ваксини със съседните

...
кадър: БНТСтана ясно, че САЩ няма да споделят ваксини със съседните
Коментари Харесай

Джо Байдън реагира с оптимизъм при срещата си с мексиканския президент

кадър: Българска национална телевизия

Стана ясно, че  Съединени американски щати няма да споделят ваксини със прилежащите страни, до момента в който не  разполагат с нужното количество ваксина за имунизиране на цялото население на Съединени американски щати.

Байдън: Има дълга и комплицирана история сред нашите народи.

Американският президент Джо Байдън реагира с оптимизъм при срещата си с мексиканския му колега Андрес Обрадор в понеделник следобяд. Това бе втората му такава двустранна среща от встъпването му в служба.

Байдън акцентира смисъла на двустранните връзки между САЩ и Мексико при встъпителните си думи. " Съединените щати и Мексико са по-силни, когато застанем дружно ", сподели Байдън. " Има дълга и комплицирана история сред нашите народи, които не всеки път са били съвършени съседи между тях, само че още веднъж и още веднъж виждаме силата, когато си сътрудничим. Ние сме по-сигурни, когато работим дружно, без значение дали става въпрос за справяне с провокациите на споделената ни граница или за преодоляване на тази пандемия. "

Байдън също по този начин означи, че е направил четири посещения в Мексико като вицепрезидент от 16-те пътувания, които е направил в Латинска Америка по време на администрацията на президента Барак Обама.

" Бих желал да ви благодаря, че започнахте диалога, като заявихте, че Мексико е толкоз значимо за вас ", сподели Обрадор. " Важно е да основаваме положителните си връзки на непрекъснат разговор, периодически разговор. Знам, че връзките ни в бъдеще ще бъдат още по-добри. "

Очакваше се двамата водачи да приказват за доставките на ваксина за ковид в Съединени американски щати, които  Обрадор по-рано прикани да бъдат споделени със страната му.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели пред кореспонденти на следобедния брифинг в понеделник, че  Съединени американски щати няма да споделят ваксини със прилежащите страни, до момента в който не  разполагат с нужното количество ваксина за имунизиране на цялото население на Съединени американски щати, което се чака до края на юли. " Ще поговорим за това ", сподели Байдън пред публицисти, запитан от публицисти дали Съединени американски щати ще изпратят имунизациите COVID-19 в Мексико.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР